Menyajikan Pelbagai Genre Artikel Menarik

Friday, 20 February 2015

Hati-Hati Doktor Palsu Dikesan Mengambil Kesempatan Pada Wanita Hamil


KUALA LUMPUR : Dia sering dilihat berlegar-legar di sekitar wad menempatkan wanita mengandung sebelum memperkenalkan diri sebagai �doktor� kepada bakal ibu di situ yang menjadi sasaran kerja jijiknya.

Bintik hitam pada wajah ? jom baca tips ni

Difahamkan, lelaki berusia lewat 30-an itu kemudian mula �menggoreng� bakal mangsa dengan mendakwa kononnya dia mampu menolong mengurangkan kesakitan ketika bersalin sebelum memberi sedikit penerangan kepada wanita hamil terbabit mengenai kebolehannya itu.

Sebaik meyakinkan mangsa, lelaki terbabit meminta keizinan untuk membaca �jampi serapah� sebelum mengarahkan mereka menanggalkan pakaian.Alasannya, dia mahu menyapukan air jampi ke seluruh tubuh mangsa yang didakwanya sangat mujarab sehingga mampu menghilangkan kesakitan ketika proses bersalin.

Itu taktik digunakan lelaki gila seks terbabit yang dikesan �memburu� wanita hamil sebelum mencabul mereka semata-mata mahu memuaskan nafsu peliknya.Dalam kejadian terbaru di sebuah hospital di ibu negara, kira-kira jam 5 petang kelmarin, lelaki terbabit menggunakan kaedah sama untuk memerangkap mangsa yang berusia awal 30-an.

Pernah makan panadol ? anda tau kesan buruknya ? jom baca sini

Difahamkan, lelaki terbabit bergiat aktif sejak enam bulan lalu dan menggunakan waktu melawat untuk melakukan kerja terkutuknya itu selain menjadikan ibu mengandung yang berseorangan di katil sebagai sasaran.Menurut sumber, sejurus mendekati mangsa, lelaki itu memperkenalkan dirinya sebagai doktor.

�Jika mangsa mempersoalkan pakaian dipakainya, lelaki terbabit dengan bersahaja mengatakan dia melakukan kerja amal itu ketika waktu rehat kerana terlalu sibuk ketika bertugas,� katanya.Lelaki itu cuba meyakinkan mangsa dengan melakukan penerangan bercorak saintifik dan tradisional.

Sumber itu berkata, jika mangsa tidak mempunyai pengetahuan mengenai �pembohongan licik� lelaki terbabit, mereka pasti masuk perangkap dukun palsu itu.�Sesiapa pun pasti terpengaruh sebaik mendengar penerangannya yang mendakwa mampu menghilangkan kesakitan wanita ketika bersalin,� katanya.

Bahaya ipad dan tablet yang perlu ibabapa tau ? jom baca sini

Sumber itu berkata, sebaik memerangkap mangsa, dia akan berpura-pura membaca jampi serapah sebelum mengarahkan wanita berkenaan menanggalkan pakaian.Dia memberitahu perbuatan itu bertujuan memudahkannya menyapu air jampi kononnya amat hebat sehingga mampu menghilangkan kesakitan,� katanya.

Selepas puas meneroka tubuh mangsa, bomoh celup itu meninggalkan wanita terbabit sambil mendakwa dia perlu memberikan pertolongan kepada pesakit lain.Bagaimanapun, dalam kejadian terbaru itu, keengganan mangsa memenuhi kemahuannya untuk menanggalkan pakaian menyebabkan dia terpinga-pinga.

Usahanya untuk memerangkap mangsa tidak berhasil apabila pengawal keselamatan �menghalaunya� kerana waktu lawatan sudah berakhir.Berikutan itu, rahsia identiti suspek terbongkar sebelum mangsa membuat laporan di Balai Polis Pandan Indah di sini.Difahamkan, lelaki itu diberkas di kawasan hospital berkenaan kira-kira jam 7 malam kelmarin, sebelum dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya untuk siasatan dan tindakan lanjut.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Abd Jalil Hassan ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian dan penahanan suspek, namun enggan mengulas lanjut.


sumber

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Hati-Hati Doktor Palsu Dikesan Mengambil Kesempatan Pada Wanita Hamil

0 comments:

Post a Comment