Menyajikan Pelbagai Genre Artikel Menarik

Wednesday, 25 February 2015

Pemandangan Menarik Dan Menyeramkan Di Jambatan Gantung Tertinggi Di Dunia

HUNAN - Sebelum jambatan ber-suspensi terpanjang dan tertinggi dunia di China ini dibuka, beberapa orang berani mencabar maut demi membuat pembinaan gergasi itu kelihatan berkilat.

Baca juga : Petua dan tips cantikkan wajah yang wanita perlu ambil tahu

Satu kesalahan sahaja, pekerja jambatan berwarna merah sepanjang 1.176 meter di Jishou, Hunan, China itu akan mempertaruhkan nyawanya. Mana mungkin ia selamat jika jatuh dari ketinggian 335 meter.


Ia tak mengenakan tali keselamatan dan berjalan di atas pembinaan besi itu, membawa sapu lidi untuk bersih-bersih. Beberapa sibuk mengecat sana-sini, agar seluruh rangka besinya berwarna merah.

Jambatan ini, seperti diberitakan Daily Mail, mula dikonstruksikan pada Oktober 2007. Pekerjaan besar mereka sudah diselesaikan sejak akhir 2011 lalu.

Sejak awal minggu ini, pengguna jalan sudah boleh menikmati infrastruktur yang dibuat untuk meringankan beban lalu lintas wilayah Jishou itu.

Jambatan dengan empat lorong tersebut merupakan yang keempat di dunia dibina menyeberangi lembah begitu jauh, sehingga tampak menghubungkan dua puncak gunung.

Baca juga : Doktor keluarkan LIPAS ?

Meski panjang, jambatan ini hanyalah sebahagian kecil dari laluan 64 kilometer Jishou-Chadong Expressway yang setengah rutenya berupa 18 terowong.

Baca juga : Bahaya ipad dan tablet yang perlu ibabapa tau ? jom baca sini


baca juga :
Gambar Lelaki Terkuat Di Dunia Tarik 12 Buah Kereta Serentak
baca juga : 3 Gambar Kesan Buruk Ketika Online

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pemandangan Menarik Dan Menyeramkan Di Jambatan Gantung Tertinggi Di Dunia

0 comments:

Post a Comment